divendres, 18 de maig del 2018

ICIC18: valor, salut poblacional i Atenció Primària



La setmana vinent té lloc a Utrecht, Holanda, l'edició número 18 de la conferència internacional d'Atenció Integrada (ICIC 2018) organitzada per la International Foundation for Integrated Care dirigida per Nick Goodwin. El lema d'aquest any és “Value for People and Populations: Investing in Integrated Care”.

Els eixos temàtics d'aquesta edició són:
  • Atenció Integrada basada en valor
  • Gestió de salut poblacional
  • Implicació i empoderament de persones i comunitats
  • Finançament de l'Atenció Integrada
  • Poblacions vulnerables i poblacions en risc
  • L'Atenció Primària en un sistema integrat


Val la pena destacar com el discurs de l'atenció integrada va adaptant-se als temps en funció de les prioritats de política sanitària a nivell internacional. En edicions passades es posava l'accent en la integració de serveis sanitaris, la integració amb serveis socials o el paper de la tecnologia per facilitar nous models de serveis. Aquest any l'atenció se centra en el valor, les poblacions i l'atenció primària, i no és d'estranyar ja que el concepte de valor (en bona mesura centrat en l'agenda pel treball de Michael E. Porter) està impregnant el disseny, la planificació, la compra i la prestació de serveis amb el gran repte d'aclarir què és valor, com mesurar-lo i com, mai millor dit, valorar-lo. La visió poblacional també ha recuperat una posició central en bona mesura a causa de la possibilitat d'explotar bases de dades poblacionals i poder dissenyar serveis en base a necessitats presents i futures de la població, reforçant el paper de les organitzacions que tenen la seva mirada posada en la salut de les comunitats. Finalment, la presència de l'atenció primària respon segurament al fet que aquest any se celebrin els 40 anys d'Alma-Ata mitjançant la segona conferència d'Atenció Primària organitzada per l'OMS.

Per als que tinguin l'ocasió i sort d'assistir-hi, serà sens dubte una ocasió per prendre el pols a la innovació sanitària internacional i, de passada, veure com es valora el valor. Per als que no, el compte @IFICInfo i el hashtag #ICIC18 seran dos bons aliats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada