divendres, 17 de juliol del 2015

Personal Health Budgets (PHB): una innovació disruptiva



El mes d'abril de 2014, el National Health Service anglès va posar en marxa el projecte "Personal Health Budget (PHB)" (veure posts 14/7/14 i 21/7/14 d'aquest mateix blog), mitjançant el qual les persones amb necessitats sanitàries i socials de llarga evolució tenen la capacitat d'acordar amb els equips professionals de la seva localitat (serveis socials, atenció primària i administradors del NHS) la disposició d'una partida de diners que els haurà de permetre aconseguir els objectius del pla terapèutic individualitzat prèviament acordat.

Un any després, "Peoplehub" ha editat el tweet que ens condueix a un video d'una trobada de pacients beneficiaris d'un PHB. "Peoplehub" és una associació que treballa amb persones amb cronicitats complexes i incapacitats diverses perquè tinguin l'oportunitat de responsabilitzar-se de les decisions que en matèria de salut i benestar els afecten. Per ells PHB és un instrument poderós per aconseguir els seus objectius.




La majoria de programes d'atenció als pacients crònics que conec es plantegen des d'una perspectiva tradicional: la coordinació o bé encara millor la integració de recursos segons les necessitats de cada estrat de complexitat. Per contra, PHB té un plantejament radicalment diferent, és el pla individualitzat, un cop acordat entre tots els actors, el pacient òbviament el primer, el que es dota pressupostàriament perquè tingui la capacitat real de comprar els serveis que, d'acord amb el pla, més li convenen.

A PHB el pacient, amb diners reals, compra el recursos. Per tant, ara, per als proveïdors de serveis, el client ja no és NHS sinó les persones. Disruptiu, oi?


Jordi Varela

Editor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada