divendres, 11 d’abril del 2014

Crònics complexos: avenços en finançament a UK






El tweet de Chris Ham, Director de King's Fund, ens porta a un article de Sam Everington a The Guardian, el qual tracta de noves experiències de finançament (commissioning) als serveis comunitaris desplegats per atendre crònics complexos al propi domicili, fins i tot en els episodis d'exacerbacions clíniques, i evitar-los-hi, d'aquesta manera, hospitalitzacions probablement poc recomanables.

El paisatge que il·lustra l'article correspon al comtat de Tower Hamlets, lloc on s'està desenvolupant un programa coordinat amb metges de família, infermeres d'atenció primària, serveis socials, especialistes de salut mental i altres serveis comunitaris. Aquests equips de Tower Hamlets, quan aborden l'atenció a pacients crònics complexos, tenen capacitat per desplegar serveis d'hospitalització a domicili, d'acord amb els plans terapèutics individualitzats discutits i aprovats a les sessions socio-clíniques mensuals.


Segons Everington, per aconseguir que aquesta mena d'experiències d'integració de serveis comunitaris reeixin, els finançadors haurien de perdre la por a les rigideses contractuals tradicionals i haurien de ser capaços de donar-hi suport amb contractes adhoc, els quals, en comptes de basar-se en activitats, haurien de premiar els esforços de coordinació i la millora de resultats.

Els pacients crònics complexos necessiten serveis integrats desplegats per professionals entusiastes i finançats per administradors còmplices (de l'experiència s'entén). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada