divendres, 21 de març del 2014

Puc gravar la visita, doctor?






Ignacio Riesgo, metge, gestor i consultor. Sempre ha exercit els seus càrrecs amb ofici i professionalitat. A l'actualitat és impulsor de VPR Consultores, a més de bloguer i tuitaire ben documentat. Dons bé, feta la presentació, el tweet de Riesgo ens condueix a un editorial del British Medical Journal que es fa ressò del que ja s'anomena Patientgate, un corrent que defensa la bondat de la gravació de les visites mèdiques per part dels pacients. Glyn Elwyn, l'autor del treball, és professor a Darmouth Center for Health Care Delivery Service i coautor del llibre "Share decision making: evidence based patient choice".


"Com se sentiria, doctor, si una pacient entra a la consulta, posa el mòbil sobre la taula i li pregunta si pot gravar la visita?" Així comença Elwyn l'article, on descriu un munt de casos de metges ofesos per peticions d'aquest estil. Però el món avui és molt diferent a com era fa poc i ara fins i tot UK General Medical Council ha acceptat que el registres de les visites poden ser admissibles per avaluar la pràctica clínica. Amb aquesta empenta, al Regne Unit s'ha creat una opinió que considera que les gravacions són una manera de prendre notes i que, es creu, que els pacients ni tan sols necessiten permís del metge per fer-ho.

A favor de gravar les visites:
a) els pacients poden reproduir la visita fins a mil vegades a casa i poden arribar a entendre molt millor molts detalls que en directe se'ls hi havien escapat, b) en un món on les visites mèdiques fossin totes gravades, aquest registre superaria amb escreix les possibilitats avaluatives de la història clínica, ja que aquesta darrera és inevitablement limitada i esbiaixada.

En contra de fer-ho:
a) els metges poden adoptar actituds defensives davant la possibilitat real de viralització dels continguts de la seva activitat clínica a la xarxa.


http://tdchcds.dartmouth.edu/siipc-conference/siipc-2014/about-siipc/Si els pacients volen implicar-se en les decisions clíniques que els afecten i per fer-ho necessiten profanar la intimitat de l'acte mèdic, com diu el professor Elwyn, més ens val que pensem que serà per bé.

Si hi estan interessats, Darmouth Institute ha convocat una reunió: "Keeping patients in the Dark" per al proper mes de juny. Clicant la imatge de la bombeta trobaran l'accés a la promoció de la trobada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada