divendres, 29 de novembre del 2013

Ajustar els contractes al valor que aporten els serveis






El Dr Josep Vidal Alaball és un metge de família format a la Gran Bretanya i apassionat per la salut pública i comunitària. És un tuitaire compulsiu, molt actiu en temes d'innovació.

El link del tweet del Dr. Vidal Alaball ens dirigeix a la pàgina web del National Health Service anglès anomenada "Right Care", on s'afirma que l'objectiu del sistema sanitari és aportar més valor a la salut de les persones i, d'acord amb aquest enunciat, proposa que els contractes de serveis s'ajustin en funció d'aquest valor (Commissioning for value). I per deixar-ho clar, els del NHS adopten la definició de valor de Michael Porter: resultats clínics en relació als costos.

La recepta de "Commissioning for value" sembla lògica: s'observen les variacions, s'analitza què es pot canviar (d'acord amb el gràfic anterior) i després es determina com es pot canviar.

Fa temps que els anglesos s'escarrassen a veure com es poden comprar serveis amb sentit clínic, malgrat que a hores d'ara, tot i els intents, com el que ens ha presentat el Dr. Vidal Alaball, encara no hem vist un model consistent de finançament en base al valor de les actuacions clíniques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada