divendres, 4 d’octubre del 2013

Medicina centrada en la preferència dels pacients: suports visuals




Alguns defensen que la gran innovació d'aquesta segona dècada del segle XXI hauria de ser la medicina basada en la preferència dels pacients. Per entendre-ho, es tracta que les dones puguin disposar davant seu, de manera comprensible, de tot el coneixement probabilístic al voltant de la decisió de fer-se o no una mamografia de cribatge, i que, per tant, sigui cada dona individualment qui prengui la responsabilitat de la decisió, abans que el govern, o una mútua, decideixi per ella. I el mateix es diria dels homes i el PSA.

Aquest plantejament semblaria raonable si no fos que, segons una enquesta específica americana (National Adult Literacy Survey), la meitat de la població es manega amb dificultats amb les operacions numèriques senzilles. Per aquest motiu he triat aquest post del blog de Kevin Pho, sempre innovador en el camp de la gestió clínica, el qual ens ofereix un article d'un estudiant de medicina, Peter Wei, que ens aporta una ajuda visual elaborada per Mayo Clinic. Vostès diran que qui es manega malament amb les operacions matemàtiques també és dolent interpretant gràfics, però si els gràfics estan dissenyats per a ser entesos, l'assumpte millora molt, i si no vegin el següent:


Mayo Clinic, com en tantes coses, marca el camí també en el desenvolupament de materials visuals destinats a fer cada cop més factible la medicina basada en la preferència dels pacients.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada