divendres, 2 d’agost del 2013

Repensant la consulta del metge






Thomas Goetz, l'autor del tweet de la setmana, ha estat director executiu de la revista "Wired" (un referent en el món de la tecnologia i del futurisme), i ara ha fitxat per Robert Wood Johnson Foundation (RWJF). Segons ell, ara té ganes de posar en pràctica els conceptes innovadors que tant ha promocionat des de "Wired", i veient la producció intel·lectual de RWJF, segur que se'n sortirà.

El tweet escollit ens remet al blog de RWJF on ell mateix escriu que la consulta del metge és un lloc on es desenvolupa activitat amb valor real i reconeix que el consultori mèdic és el recurs més important del sistema sanitari. Però després afegeix, des de la seva particular visió, que la realitat és que aquest recurs té molts detalls per millorar: la informació entre les parts és asimètrica, la comunicació és plena d'incomprensions i, com a resultat, sovint el pacient se'n va de la consulta havent escoltat, però sense haver entès, la qual cosa redueix, i molt, l'efectivitat de l'actuació clínica planejada.

Pel que diu en el blog, Thomas Goetz dedicarà la seva empenta i coneixements a proposar millores en aquest camp. Estarem, doncs, expectants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada